11/06/2013

ELS CARGOLS PICANTS DE LA BRUIXA





Cuinar cargols es una de les coses que la bruixa fa sovint, però la bruixa ens ha sortit melindrosa, ves per on. I això de netejar els cargols i posar-los a coure de viu en viu, no està fet per ella. Així que quant va descobrir que es venien uns cargolets que ja venien nets i cuits va veure el cel obert, des de les hores que no fa servir cap altre tipus de cargol.
Son bons, boníssims a jutjar per la manera que els de casa els endrapen. Estalvien feina i patiment. Que més podem demanar?

Ingredients per 4 o 6 persones:
1kg de cargols
1 ceba
100 gr. de carn picada de porc
100 gr. de dauets de pernil
100 gr. de dauets de xoriço picant
2 guindilles picants
Alfàbrega, romaní,  orenga…
250 gr. de tomàquet triturat
250 ml de vi blanc
Sal i oli

1.- El primer que farem serà tallar la seva molt petitona, per fer un bon sofregit.

2.- Posen una cassola al foc, jo la faig servir de fang tot i cuinar amb vitroceràmica, amb un raig d’oli. Quant estigui calent, sofregim la ceba.

3.- Quant la ceba comença agafar color i afegim la carn picada i la deixem daurar una mica. I posem el pernil i el xoriço juntament amb les dues guindilles. Remenem per que se’ns barregin bé tots els sabors.

4.- Afegim el tomàquet i les herbes aromàtiques, jo les faig servir seques, i deixem que faixi  “xup,xup” un parell de minuts.

5.- Tirem els cargols  i el vi blanc, remenem bé i rectifiquem de sal. Deixem que cogui a foc lent uns tres quarts d’hora més o menys.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada