A finals del segle XIX i principis del XX a
Anglaterra era tradicional servir crema de llimona (lemon curd ) casolana amb
pa per acompanyar el te com a alternativa a la melmelada, a més de com a
farciment per a pastissos , pastissets i cassoletes.
És una
crema suau, fàcil de fer a casa. Sempre és millor fer-la en petites quantitats
ja que l’ ingredient principal és l'ou i això fa que no ens aguanti gaire temps
a la nevera .
Ingredients:
Ingredients:
200 gr. de sucre .
2 ous
el suc de 2 llimones
la ratlladura de la pell d'1 llimona
c/p mantega
2 ous
el suc de 2 llimones
la ratlladura de la pell d'1 llimona
c/p mantega
1 . - Barregem el sucre, els ous, la ratlladura i el suc de llimona en un
recipient que puguem posar al bany maria.
2 . - Barregem bé tots els ingredients i els posem a coure fins que ens quedi una crema lleugerament espessa (acaba d'espessir en refredar ) i homogènia. No cal remenar gaire sovint, més aviat al contrari.
3 . - El passem a un pot de vidre i afegim la mantega . Barregem bé i deixem refredar abans de guardar a la nevera. Ens aguantarà un parell de setmanes .
2 . - Barregem bé tots els ingredients i els posem a coure fins que ens quedi una crema lleugerament espessa (acaba d'espessir en refredar ) i homogènia. No cal remenar gaire sovint, més aviat al contrari.
3 . - El passem a un pot de vidre i afegim la mantega . Barregem bé i deixem refredar abans de guardar a la nevera. Ens aguantarà un parell de setmanes .
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada